Verjaardagstaart

Vorige maand werd Kruimel dus 2 jaar! En natuurlijk hoorde daar ook een taart bij.

Ik heb heel Pinterest afgespeurd naar een leuke ideeën voor een mooie verjaardagstaart voor haar. En uiteindelijk vond ik een aantal voorbeelden (met uitleg) van leuke dierentaarten bij Handmade Charlotte.

Het was nog lastig kiezen maar uiteindelijk ben ik voor het schaap gegaan. Al vind ik de vos ook nog steeds heel leuk (misschien iets voor volgend jaar…).

verjaardagstaart2

Ik maakte weer een chocoladetaart uit het Snelle Taartenboek. En als glazuur gebruikte ik het kokosmelkglazuur van de chocolade kokoscupcakes. Door het glazuur heb ik een heeeeeel klein beetje roze kleurstof gemengd zodat het net een wat mooier kleurtje kreeg. Het gezicht en de oren zijn gemaakt van fondant. Ik had wit en zwart en het wit heb ik met roze kleurstof zo mooi roze gemaakt. Zwart fondant is lastig te vinden (dacht ik). Gelukkig attendeerde een collega mij erop dat ze dat ‘gewoon’ bij de Jumbo verkopen.

verjaardagstaart

De constructie van de taart viel me mee. Het is een 1-laags taart dus er hoefde geen vulling in en omdat een schaap ook niet hele nette krullen heeft was het opspuiten van de taart eigenlijk best snel en makkelijk te doen. Ik heb er zelfs nog een deuk in de taart mee gecamoufleerd. In de oren zit een cocktailprikker waarmee je ze makkelijk in de taart kunt prikken.

Kruimel vond de taart mooi en herkende er ook echt een schaap in :).

Leave a Reply