Craftsy Drawing Fashion Flats Review

Afgelopen zomer deed ik al een cursus op Craftsy. Een cursus over hoe je een BH maakt. En inmiddels heb ik de twee vervolgcursussen daarvan ook gedaan. Maar daarover later meer. Laatst waren de cursussen bij Craftsy namelijk (weer) in de aanbieding (dit gebeurt zeer regelmatig, betaal dus nooit het volle pond voor een cursus, een beetje geduld kan je heel wat geld schelen) en kocht ik de cursus ‘Drawing Fashion Flats’. In deze cursus leer je om kledingstukken te tekenen, zodat je op papier kunt je kledingstukken kunt ontwerpen.

drawing fashion flats

Als ik weer eens heel veel stof had gekocht op de stoffenmarkt dan schetste ik soms wel eens wat ik ermee wilde. Maar deze tekeningen leken altijd een beetje uit verhouding en de mouwen zagen er altijd maar raar uit. Dus ik hoopte dat ik na deze cursus wel een leuk prikbord vol met tekeningen kon maken met wat ik allemaal nog wilde naaien.

Laura Volpintesta geeft de cursus en ze loodst je door alle aspecten heen. Je begint eenvoudig met een rokje maar aan het eind kun je ook bijvoorbeeld een jasje tekenen. En gaandeweg leer je allerlei trucjes hoe je bijvoorbeeld plooien tekent of rimpels.

Ik vond het wel jammer dat kleur en textuur niet behandeld werden, maar misschien is dat iets voor een vervolgcursus.

Drawing fashion flats 1

Natuurlijk heb ik niet alleen de cursus bekeken maar ben ik er ook mee aan de slag gegaan. Ik heb meteen een paar jurkjes die ik nog wil maken getekend en een rokje. En ik moet zeggen dat ik wel tevreden ben met het resultaat. Ik heb bij mijn tekeningen ook een klein stukje stof geplakt zodat je ziet in welke stof ik het wil gaan maken. Zoals je ziet komt er in ieder geval een lange Anna Dress aan. Ik twijfel nog over of hij groen met grote witte stippen wordt of donkerblauw met kleine witte stippen zoals hieronder:

Drawing fashion flats 2

En ik moet zeggen dat als je zo aan het tekenen bent je steeds meer idee├źn krijgt voor details aan een jurk of rokje. Nu nog de tijd vinden om alles in elkaar te naaien :).

Leave a Reply