Nieuwe aanwinst in de keuken: Philips Avance HR7954

Ik heb nu een maand een nieuwe keukenmachine, dit leek me een mooi moment om hem eens te reviewen.
Hiervoor had ik een staafmixer met een klein bakje om kleine hoeveelheden in te hakken. Alleen was deze blijkbaar niet helemaal berekend op mijn granola… Oftewel die deed het dus niet meer.
Na veel wikken en wegen over of ik een foodprocessor of een soort KitchenAid wilde, heb ik voor een alles-in-1-machine gekozen: Philips Avance HR7954
Ik twijfelde wel een beetje want normaal gesproken ben ik niet zo van ‘alles-in-1’. Ik heb het gevoel dat dat de kwaliteit niet ten goede komt als je alles probeert te doen in plaats van op 1 ding focussen. Maar tot nu toe valt dat enorm mee. Alles wat ik tot nu toe geprobeerd heb doet de machine goed.
9200000030093137_2
De keukenmachine bestaat uit een soort KitchenAid waarin je deeg kunt kneden, beslag kunt maken of slagroom of eiwitten kunt kloppen. Als je een klepje van de bovenkant afhaalt kun je de foodprocessor op de machine klikken. Daarin kun je dingen hakken of raspen. En er zit ook een blender bij die je bovenop de machine kunt klikken.
In de foodprocessor heb ik nu al een aantal keer Granola gemaakt en dat werkt goed. Hij heeft in het begin wel wat moeite met de abrikozen, maar dat is vrij snel voorbij.
Inmiddels heb ik ook de beslagkom uitgetest met een worteltjestaart inclusief roomkaasglazuur (en nee ik heb hem zelf niet geproefd want ik zit nog in mijn sugarchallenge). En ook die functie van de machine is goedgekeurd. Het is zoooo fijn dat je gewoon weg kan lopen terwijl je machine je glazuur staat te maken.
Ook neemt hij goed alle ingrediënten mee. Je hoeft dus niet steeds de machine stop te zetten om alles weer van de rand af te schrapen.
keukenmachine 1
Ook is de machine niet zo luidruchtig. Hij maakt natuurlijk wel wat lawaai, dat hoort nou eenmaal bij zo’n machine, maar het viel me mee.
Ik vind het een hele fijne machine en ik zou hem iedereen aanraden die én een KitchenAid- achtige machine wil én een foodprocessor.

1 Comment

Leave a Reply