Nieuwe naaimachine

Naast mijn nieuwe keukenmachine heb ik nu ook een nieuwe naaimachine. Dat was niet helemaal de bedoeling, maar ik begon me een beetje te ergeren aan dingen die mijn oude naaimachine niet kon. En omdat ik een mooi nieuw tehuis voor mijn oude had gevonden, namelijk bij mijn moeder, kon ik een mooie nieuwe uitzoeken.

Ik ben naar Matson in Rotterdam gegaan. Daar hebben ze heel veel naaimachines staan, en als je wil kun je ze allemaal uitproberen.

Ik twijfelde tussen een Pfaff Ambition en een Janome Skyline S3. Mijn vorige machine was een Janome 419S. En daar was ik altijd best tevreden over. Maar Pfaff heeft een IDT systeem oftewel Ingebouwd Dubbel Transport. Daardoor worden allebei de lagen stof getransporteerd wat vooral heel handig is met rekbare stoffen, omdat de stof dan niet uitrekt.

Maar bij Matson hoorde ik dat de Janome een sterkere motor heeft. En dat ik ook wat waard. En ik kon natuurlijk ook al mijn accessoires van mijn oude machine op de nieuwe Janome gebruiken (zoals spoeltjes en extra voetjes).

Naaimachine

Uiteindelijk is het dus toch de Janome geworden, die is netjes gratis naar me opgestuurd en ik had hem de volgende dag al in huis. En ik vind hem fantastisch:

  • De naald kan ik per halve milimeter verplaatst worden.
  • De machine heeft heeeeeeeeeeeel veeeeeeeeel steken (die ik nooit allemaal ga gebruiken maar toch)
  • Ik kan een alfabet naaien (heel handig voor labels voor Kruimel)
  • Hij is stiller dan mijn vorige machine
  • Hij heeft een automatisch draden-afsnij-systeem
  • De naald stopt altijd in de stof.

Naaimachine steken

Het enige nadeel is dat hij wel een stuk groter is dan mijn vorige machine, maar eigenlijk maakt dat ook niet zoveel uit aangezien hij toch gewoon op tafel staat op zolder en dat gewoon past.

Leave a Reply